Vigila la casa des del mòbil i protegeix-la dels okupes

set. 24, 2020

El fenomen de l’ocupació il·legal d’habitatges és un dels principals problemes als quals s’enfronta Espanya en els darrers temps. Segons dades facilitades pel Ministeri de l’Interior, Catalunya lidera el rànquing de comunitats autònomes amb més ocupacions: 600 mensuals i 40 diàries.

Conscients de la situació, en els últims dies, el govern espanyol i el poder legislatiu han anunciat noves mesures legals per minimitzar aquesta problemàtica i oferir més seguretat jurídica als propietaris. La Secretaria d’Estat de Seguretat, organisme adscrit al Ministeri de l’Interior, ha elaborat un nou protocol d’actuació per als cossos policials, a instància de la Fiscalia General de l’Estat.

A partir d’ara, en cas d’una ocupació, els agents ja no tindran la limitació de 48 hores per actuar. En un primer moment es procedirà a identificar l’habitatge i es convidarà els okupes a demostrar, amb alguna documentació oficial, la propietat d’aquesta.

Si els autèntics propietaris de l’immoble poden acreditar la seva propietat, els agents podran dur a terme el desallotjament o detenció dels okupes, un cop el fiscal hagi demanat el desallotjament cautelar. En aquest sentit, la principal novetat és que la nova directriu legal atorga més validesa jurídica al testimoni dels veïns. Amb la seva paraula, aquests podran denunciar una hipotètica ocupació per la força.

Per no arribar a aquest extrem, l’equip de Watchmen Security està a la teva disposició per oferir-te el millor protocol de prevenció, de cara a protegir la casa de les intencions dels okupes. Tenim eines que controlaran zones estratègiques de la llar i dels establiments. Tot això amb un control i seguiment immediat des del teu dispositiu mòbil.

sOLUCIONs de seguretat per evitar que ocupin casa teva

Un bon sistema de seguretat dificulta l’acció a les persones que vulguin entrar a una casa o negoci. A Watchmen Security oferim solucions tecnològiques de primer nivell:

Alarmes: Quan un habitatge té una alarma instal·lada i degudament anunciada amb un cartell, ja tenim un primer element dissuasiu per evitar que casa teva sigui l’objectiu principal dels okupes.
Però, a més, en cas que vulguin temptar la sort, quan entrin sonarà una sirena estrident que posarà en alerta els veïns i activarà la central d’alarmes. Aquesta, després de comprovar l’ocupació, avisarà la policia. Això ja serà suficient per acabar amb l’ocupació.

Càmeres de videovigilància. Instal·lar càmeres que graven durant les 24 hores del dia és la millor solució per evitar una ocupació de la llar. Amb les imatges de les càmeres de Watchmen Security deixaràs enregistrat qui i quan ha entrat a la propietat. A més, des del teu mòbil podràs observar en directe què està captant la càmera en tot moment. El fet més interessant és que aquestes imatges serviran com a prova en un judici.

Aquests són els principals sistemes de seguretat per evitar que ocupin casa teva. Optar per qualsevol d’ells és una bona decisió, però combinar-los és despreocupar-te completament de que algú pugui entrar en la teva propietat, ja que són complementaris: quan l’alarma sona, la central i tu, a través d’internet, podeu veure per què ha sonat i actuar en conseqüència.

L’objectiu final de totes aquestes solucions de seguretat és tenir el control de casa teva en temps real, perquè la policia sigui avisada si tens un problema d’ocupació. Potser els intrusos trenquen una finestra o forcen una porta, però el sistema contra les intrusions de Watchmen Security evitarà un mal major com, per exemple, una ocupació de llarga durada i el consegüent procés judicial.

 CONSElls per prevenir una ocupació

Habitualment, de forma inconscient, tendim a difondre –especialment a través de les xarxes socials– el nostre dia a dia. Si aquest és el teu cas, apunta aquests consells. Si tens previst passar un temps fora de casa o lluny de la segona residència, no cometis l’error d’anunciar-ho. Aquesta actitud pot comprometre la seguretat de la teva propietat.

Intenta que l’habitatge sembli habitat o amb una activitat recurrent. Els intrusos acostumen a temptejar si la casa està deshabitada de forma regular. Per norma general, les cases amb més probabilitats de ser ocupades són aquelles que es troben en zones solitàries, on no hi ha veïns a prop.

A Watchmen Security oferim sistemes de domòtica que permeten programar engegar i apagar la llum, tant a l’exterior com a l’interior de l’habitatge. A més, la domòtica també permet l’obertura i tancament automàtic de persianes. D’aquesta manera es pot simular que hi ha gent a casa.

Un altra acció inconscient que fem i delata que la nostra casa és un bon objectiu per als okupes és posar un gran cartell anunciant la venda o lloguer de l’habitatge, quan volem incorporar-lo al mercat immobiliari. La millor opció és evitar l’efecte crida i recórrer als agents immobiliaris autoritzats i altres organismes experts per trobar la fórmula que permeti donar a conèixer el teu desig de vendre l’immoble, sense comprometre’n la seguretat. En cas contrari, els okupes no desaprofitaran la seva oportunitat.

També és important que existeixi una comunicació entre tots els membres de l’habitatge per acordar l’aplicació d’aquests consells i per saber com actuar amb els desconeguts al carrer. Un comentari innocent dels més petits pot comprometre la seguretat de la llar. Els pares i mares han de recordar-los que no s’ha de facilitar informació sensible i tampoc autoritzar-los a obrir la porta sense la presència d’un adult.

Compta amb Watchmen Security per fer la teva vida i la dels teus familiars més fàcil. Tots els professionals de la nostra empresa treballem intensament per garantir la teva tranquil·litat. Pren nota dels nostres consells i no oblidis posar-los en pràctica. Contacta amb nosaltres si vols que t’ajudem a protegir casa teva dels okupes. T’atendrem amb total confiança, transparència i sense lletra petita.

 

Últims articles

7 mites sobre les alarmes

7 mites sobre les alarmes

Actualment, hi ha moltes teories falses sobre les alarmes per a la llar i els negocis. En aquest article t’expliquem tot de forma clara perquè descobreixis la veritat i puguis desmentir aquests mites.

Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

Si incorpores algunes mesures en el teu dia a dia, evitaràs que els intrusos (lladres, vàndals o okupes) accedeixin a la teva propietat. Pren nota d’aquests consells, implementa’ls en la teva rutina i preveu qualsevol incident.

Abrir chat
Como te podemos ayudar ? ☻
Hola. Soy Sonia.
¿En qué puedo ayudarte?