El videoanàlisi, la solució que va més enllà de la seguretat

maig 21, 2020

Les noves tecnologies sempre han estat al servei de la seguretat. La innovació ha portat al sector la intel·ligència artificial i l’alta precisió, donant-li a les solucions de seguretat molta més fiabilitat i comoditat a l’hora de gestionar la protecció d’espais. Però, a més, aquesta tecnologia s’ha reorientat i ha trobat altres usos relacionats. El cas més destacable és el videoanàlisi.

En aquest post expliquem tot sobre el videoanàlisi, en què consisteix, quins avantatges té i quins usos se li està donant actualment per aclarir els teus dubtes sobre aquesta tecnologia.

Què és el videoanàlisi?

El videoanàlisi és un servei afegit a la videovigilància tradicional que li atorga unes prestacions superiors, per convertir el sistema de càmeres en una solució més completa i amb més qualitat.

Consisteix a utilitzar la intel·ligència artificial per detectar objectes, persones, animals i vehicles i analitzar les imatges que capten les càmeres per automatitzar accions o recopilar dades.

Com funciona?

El videoanàlisi treballa mitjançant tecnologia intel·ligent, xarxes, sistemes automatitzats i plataformes avançades. Aquesta tecnologia es pot utilitzar en una multitud de llocs públics i privats. L’ideal és que les càmeres estiguin connectades en diverses zones de l’espai, per captar amb més detall i precisió els diferents angles de l’escena.

Un cop s’instal·len les càmeres, es configuren perquè emmagatzemin uns paràmetres concrets, segons els nostres interessos, i després puguem generar accions com alertes, avisos o informes.

El videoanàlisi monitora el que capten les càmeres de dues maneres. D’una banda, inspecciona la zona en temps real per descobrir possibles inconvenients a l’instant. I, de l’altra, recopila informació i continguts multimèdia captats que després es fan servir en l’anàlisi.

Es pot programar perquè únicament examini un tipus d’element determinat: individus, animals, cotxes, etc. D’aquesta manera, el sistema estarà atent al que s’ha seleccionat i rastrejarà on es troben i quins són els seus moviments.

Beneficis del videoanàlisi

La instal·lació d’aquesta tecnologia aporta una major seguretat i control dels espais que graven les càmeres, a més d’automatitzar certes accions. Però el videoanàlisi ofereix molts més avantatges.

Menys inversió

El videoanàlisi millora i optimitza la inversió en seguretat, ja que podria substituir la vigilància física. A més, facilita els controls de seguretat, que es fan més ràpidament i, sobretot, redueix errors, perquè és més precís.

En temps real

Aquesta tecnologia permet examinar successos en temps real per detectar incidents a l’instant i avisar o notificar amb alertes en directe d’aquests incidents per impedir que es produeixin.

Treballa amb un sistema d’alimentació ininterrompuda que facilita que les càmeres operin les 24 hores del dia i tot l’any.

Més precisió

El sistema és molt eficaç i permet evitar falses alarmes perquè diferencia amb major precisió entre un intrús i un animal o cop de vent. Localitza i detecta objectes, els rastreja, els observa i verificar el seu entorn.

A més, les càmeres capten imatges d’alta qualitat i clares a la nit o en llocs foscos, a causa de l’activació d’infrarojos.

Dades i informes

El videoanàlisi emmagatzema les dades i la informació que li configurem per generar accions com avisos o informes. A més, el mateix sistema crea una base de dades i un historial.

Quins usos o aplicacions té el videoanàlisi?

Et sorprendrà la quantitat d’usos que pot arribar a tenir el videoanàlisi, des de la vigilància i protecció de grans recintes al màrqueting. A continuació, et mostrem molts dels usos o aplicacions que té el videoanàlisi:

Reconeixement facial

En moltes ocasions, per accedir a empreses o recintes cal identificar-se amb l’empremta dactilar, la pupil·la o, fins i tot, la cara. Aquesta tecnologia permet identificar una persona per detectar automàticament si pot accedir o no gràcies al reconeixement facial.

Un exemple d’aquest ús ho veiem als aeroports de molts països quan volem accedir, ja que hi ha màquines instal·lades que escanegen el passaport i la cara per identificar si ens permeten l’accés al país o no. Així, s’estalvien molts policies controlant les fronteres.

Reconeixement de persones, objectes i animals

En seguretat, per controlar allò que graven les càmeres o detecten els sensors de les alarmes, és molt útil el videoanàlisi perquè permet distingir entre figures humanes, objectes en moviment i fixes i animals (gossos, gats, rosegadors…) per discriminar aquells que no ens interessa tenir controlats i evitar falses alarmes.

Per a una protecció adequada de grans perímetres és fonamental comptar amb videoanàlisi perquè facilita la vigilància i estalvia personal i evitar qualsevol incident per lluny que estigui.

Lectura de matrícules

Per accedir a pàrquings, peatges o grans recintes com urbanitzacions privades o empreses amb molt de trànsit de camions de proveïdors, clients i treballadors, el videoanàlisi és una eina imprescindible, ja que permet llegir matricules, identificar el propietari del vehicle i controlar si pot accedir o no per automatitzar l’obertura de la porta o barrera.

Control del trànsit

El vídeo intel·ligent juga un paper determinant en el transport de les grans ciutats. Examina quan hi ha més trànsit, si es produeixen accidents o qui no compleix amb les normes de circulació. També verifica els embussos i és capaç de calcular la velocitat per controlar l’excés de velocitat, fins i tot en recintes privats i tancats.

Control d’aforament

El videoanàlisi permet fer un recompte de persones per controlar l’aforament i saber quanta gent ha accedit a un recinte, esdeveniment o lloc a l’aire lliure. A més, ajuda a controlar les aglomeracions de persones, per evitar allaus, i a saber la taxa d’ocupació d’espais.

Estudis de mercat

Aquest sistema és una eina molt potent per fer bons estudis de màrqueting. Els especialistes en la matèria el fan servir per conèixer els processos de compra, vendes i organització de comerços. Permet analitzar la gestió de cues i esperes, així com detectar punts calents a les instal·lacions per col·locar els productes d’una determinada manera.

A més, el sistema realitza informes i genera una base de dades molt valuosa per als estudis de màrqueting.

Mesura la febre

Una aplicació important en l’actualitat és que el videoanàlisi és la base tecnològica per a les càmeres termogràfiques, que mesuren la temperatura de les persones. Això ho fa en temps real i permet detectar quan una persona té febre i alertar per evitar el contagi de malalties. Les càmeres termogràfiques es poden usar en espais privats i públics on es congrega molta gent.

És per a tu el videoanàlisi?

Segur que en algun dels usos anteriors has vist reflectida alguna necessitat de la teva empresa, institució o comunitat, ja sigui per reduir la inversió en seguretat, per automatitzar certs processos o perquè necessites registrar informació en una base de dades per prendre decisions a posteriori.

El videoanàlisi és perfecte per a empreses amb grans recintes, pàrquings, urbanitzacions privades, negocis, oficines, comerços, restaurants, locals o centres comercials. I també és interessant per a edificis públics (institucions, museus, aeroports, hospitals, estacions de tren…) o espais a l’aire lliure (zones residencials, carrers, avingudes, rondes, rambles, barris, centres històrics, etc.)

A Watchmen Security t’ajudem a trobar la solució de videoanàlisi que millor s’ajusta a les teves necessitats. Contacta amb nosaltres i t’ensenyarem com utilitzar-lo i com treure’n profit.

Últims articles

7 mites sobre les alarmes

7 mites sobre les alarmes

Actualment, hi ha moltes teories falses sobre les alarmes per a la llar i els negocis. En aquest article t’expliquem tot de forma clara perquè descobreixis la veritat i puguis desmentir aquests mites.

Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

Si incorpores algunes mesures en el teu dia a dia, evitaràs que els intrusos (lladres, vàndals o okupes) accedeixin a la teva propietat. Pren nota d’aquests consells, implementa’ls en la teva rutina i preveu qualsevol incident.

Abrir chat
Como te podemos ayudar ? ☻
Hola. Soy Sonia.
¿En qué puedo ayudarte?