Descobreix les marques que deixen els lladres abans d’entrar a robar

març 31, 2020

Al món dels robatoris de propietats, els lladres es mouen per codis o símbols que els permet identificar quina casa és millor o no per dur a terme un robatori. Per això, els lladres tenen en compte diversos aspectes com els nivells de seguretat existents, els sistemes d’accés o l’estatus de la propietat, entre altres.

Malgrat que pugui semblar difícil de creure, els lladres deixen les cases marcades amb senyals que tenen diferents significants. Des de si és una propietat “fàcil de robar, només hi ha una dona” o bé “no entreu perquè és molt segura”. És possible que casa teva estigui marcada i no estiguis al cas. Per tenir més informació segueix llegint aquest article i així sabràs que has de fer. 

eLS LLADRES ESTUDIEN TOTS ELS DETALLS D’UN HABITATGE, ABANS DE DUR A TERME EL ROBATORI 

Els delinqüents especialitzats són molt previnguts. Tots ells tenen un sistema d’identificació d’habitatges, un mètode denominat “actes preparatoris”. En altres paraules, els lladres realitzen un estudi bastant exhaustiu i en funció dels resultats deixen una sèrie de marques per recordar si la propietat és apta o no per ser robada.

Els lladres assenyalen les cases amb símbols que pocs coneixen, des de col·locar trossos de paper o plàstic als marcs de les portes, fins deixa un fil de llana o goma-escuma. El més interessant d’aquest assumpte és que cada material, la forma com està situada i la seva ubicació representen alguna cosa en concret.

Aquestes marques a les portes es fan amb la finalitat de saber si hi ha o no persones a l’interior de l’habitatge. Si aquests senyals són eliminades o modificades vol dir que hi ha moviment i els seus propietaris segueixen allà. En cas contrari, els lladres poden interpretar que no hi ha ningú i el lloc està llest per fer un robatori.

És per això que cal conèixer aquests símbols que identifiquen la categoria d’una propietat per ser o no robada, és indispensable. Inclòs existeixen moltes marques que permeten els lladres conèixer a quin moment és més viable o no entrar a robar. Moltes famílies, per desconeixement, han estat víctimes i ho han viscut en primera persona.

què hem de fer si trobem empremtes de lladres?

Són molts els símbols que serveixen per identificar una casa que està a punt de ser robada, però imperceptibles o difícils de detectar a primera vista. Per això és important rastrejar bé l’espai. La clau radica en, un cop visualitzats, dibuixar els símbols per investigar o descobrir el seu significat.

Trobar marques dels lladres a una propietat és molt delicat. Això significa que es troben a prop de la propietat o fins i tot, aquesta està sent vigilada. L’objectiu ha de ser mantenir la calma i no deixar entreveure que s’ha descobert el símbol.

Tot seguit, el millor pas és informar de la troballa a les autoritats policials. Abans de fer alguna cosa, un ha de dibuixar la marca i explicar la seva simbologia als cossos de seguretat. Ells t’indicaran que cal fer, si l’has d’esborrar per canviar els objectius del lladre o bé no modificar res per poder seguir la pista dels delinqüents.

Una opció prudent seria marxar de la propietat uns dies i esperar que les autoritats actuïn. Una altra opció és esborrar-la, fer-ho públic als mitjans de comunicació i a la vegada fer un blindatge de casa teva.

QUINES SÓN LES MARQUES MÉS HABITUALS QUE DEIXEN ELS LLADRES?

Per conèixer com actuen els delinqüents, aquí tens la llista de símbols que cal tenir presents:

· Cercle i una X a l’interior: Simbolitza que el propietari de l’immoble no trigarà gaire a tornar, per tant s’hauria de dur a terme el robatori immediatament
· Cercle i un rellotge a l’interior: Una propietat on l’obertura de la porta es fa amb una cadena.
· Rombe: Identifica una propietat completament buida.
· Got sense un dels seus laterals: Una propietat fàcil de robar.
· Lletra L majúscula voltejada: Protegeix els lladres, perquè indica que la casa és problemàtica per ells. En aquest cas és possible que a l’interior de l’habitatge hi hagi molta gent o el seu contingut no té valor.
· Lletra W a la porta: Indica habitatge sense ningú a les nits. Accés fàcil.
· Lletra D amb una ratlla sota: Els diumenges no hi ha ningú a casa.
· Número 7 o 8 dins d’un cercle: La casa està deshabitada al juliol i l’agost. El cercle representa una possible presència de la policia. Per tant, el robatori ha de ser ràpid.
· Bressol: Viu una dona sola.
· Rectangle amb línies verticals: Un habitatge on només viuen dones.
· Lletra X gran: Una propietat de fàcil accés. No hi ha cap problema, perquè els seus habitants han marxat de vacances.

què pot fer un sistema de seguretat per evitar robatoris?

Col·locant alguns dels sistemes de seguretat de Watchmen Security, com alarmes o càmeres de videovigilància, faràs casa teva més segura i aleshores seràs tu qui deixis senyals als lladres que tens una casa difícil de robar. Segurament, ells s’oblidaran de qualsevol intenció de robar al teu habitatge. 

Un sistema de seguretat pot evitar el robatori o l’accés a una propietat, simplement pel fet de ser instal·lat. Junt amb un cartell dissuasori, el sistema provoca que els lladres descartin un robatori a casa teva.

Els sensors permeten detectar una persona i activar l’alarma que, a més de connectar amb una centraleta que a la vegada avisa la policia, fa un soroll prou fort per alertar els teus veïns o intrusos.

A més, amb les imatges captades per les càmeres de videovigilància tindràs proves vàlides per incriminar els lladres. D’aquesta forma, la policia els pot trobar i tu pots tenir proves al judici. L’assegurança no es podrà negar a pagar les pèrdues. No obstant això, abans que arribi aquest moment, els delinqüents s’ho pensaran dues vegades, perquè els sistemes de seguretat són un impediment per desenvolupar un robatori amb èxit.

Si vols que t’expliquem més consells per incrementar la vigilància a la teva llar, només has de contactar amb nosaltresTruca’ns, ens pots enviar un missatge de “Whatsapp” o bé escriure un correu electrònic. Estarem encantats d’oferir-te la tranquilitat que necessites.

Últims articles

7 mites sobre les alarmes

7 mites sobre les alarmes

Actualment, hi ha moltes teories falses sobre les alarmes per a la llar i els negocis. En aquest article t’expliquem tot de forma clara perquè descobreixis la veritat i puguis desmentir aquests mites.

Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

Si incorpores algunes mesures en el teu dia a dia, evitaràs que els intrusos (lladres, vàndals o okupes) accedeixin a la teva propietat. Pren nota d’aquests consells, implementa’ls en la teva rutina i preveu qualsevol incident.

Abrir chat
Como te podemos ayudar ? ☻
Hola. Soy Sonia.
¿En qué puedo ayudarte?