Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

abr. 7, 2020

A Watchmen Security ens preocupa la teva tranquil·litat. Per això, volem que tinguis les eines necessàries per protegir casa teva o les teves instal·lacions en tot moment. 

A més de les solucions professionals que instal·lem com a empresa de seguretat homologada, si prens algunes mesures addicionals, evitaràs que els intrusos (lladres, vàndals o okupes) accedeixin a la teva propietat. Pren nota d’aquests consells, implementa’ls en la teva rutina i preveu qualsevol incident. 

SEGURETAT A LA LLAR

– Si tens previst deixar casa teva durant un cert temps com, per exemple, quan marxis de vacances, evita anunciar-ho a la gent. És habitual comentar-ho als veïns o publicar-ho a les xarxes socials, però, en realitat, és un error greu perquè pots comprometre la seguretat de la propietat. 

– Instal·la mecanismes de control a distància que et permetin tenir accés remot a la propietat. Això es pot fer a través d’aplicacions mòbils, des de qualsevol lloc del món on tinguis internet. 

– No deixis articles de valor dins la propietat. Reserva un espai de la casa per a aquests objectes valuosos com joies, diners en efectiu, art, etc. Ho pots aconseguir només ficant-los en una caixa forta o sota un sistema de claus i alarmes que dificulti l’accés als objectes en qüestió.

– Tanca-ho tot amb clau, encara que te’n vagis per poc temps, i no deixis còpies de les claus a l’abast de qualsevol. És habitual amagar una còpia sota una planta o una pedra del jardí perquè un familiar tingui accés a l’habitatge quan no hi ets, però si pots evitar-ho, no ho facis. En cas d’haver de deixar-les amagades perquè no tens cap altra manera de deixar les claus a la família, guarda-les en espais de molt difícil accés perquè no sigui fàcil localitzar-les.

– Assegura’t de deixar, cada vegada que surts de casa, les portes i finestres ben tancades i bloquejades. Hi ha sistemes de seguretat que les mantenen tancades o que et permeten tancar des del mòbil, gràcies a la domòtica. I també hi ha sistemes que alerten quan algú les intenta obrir. 

– Intenta que l’habitatge sembli habitat. Els intrusos acostumen a entrar a cases buides, sense persones que els puguin impedir l’accés. Si noten la presència d’algú o algun animal dins, descartaran entrar. Per això hi ha sistemes de domòtica que permeten programar l’engegat i apagat de la llum perquè sembli que hi ha gent usant-la. També pots demanar-li a algú de confiança que reculli la correspondència.

SEGURETAT PER ALS NEGOCIS

– Els sistemes de seguretat instal·lats al teu negoci han de ser manipulats per un nombre molt reduït de persones. Autoritza només els treballadors i treballadores que realment siguin de confiança. Només ells podran gestionar les claus d’accés, els controls remots i tot el que això implica. 

– Cal revisar periòdicament els diferents punts d’accés que té el local o la nau industrial: finestres, portes, magatzems, soterranis, garatges, teulades… Controla el bon estat dels punts que permetin l’entrada a les instal·lacions. Has de saber si han estat manipulats i si el sistema de seguretat funciona correctament. Analitza i avalua tots els detalls en profunditat. 

– No deixis gaire diners a les caixes enregistradores. Tracta de mantenir el mínim d’efectiu possible per evitar perdre massa en cas de robatori. Si tens la possibilitat de guardar tots els diners en un lloc segur, no dubtis a fer-ho.  

– És indispensable estar alerta en el moment d’obrir i tancar el negoci. Aquests moments són els instants preferits dels delinqüents per atracar.  

SEGURETAT EN EL DIA A DIA

– No mostris els teus hàbits als altres com, per exemple, quan entres i surts de casa. Abans de fer alguna cosa, vigila si hi ha algun cotxe a la porta de casa o d’on treballes i si està freqüentment allà estacionat.

– En el transport públic és indispensable romandre alerta. És habitual quedar-se adormit, però, en realitat, és quan més vulnerable et fas per als lladres. És millor evitar adormir-se. Si et costa mantenir-te despert, potser t’ajuda anar dret.

– El cablejat a la casa i a l’oficina ha d’estar cuidat i ben protegit. Revisa que els cables estiguin intactes, ni pelats ni mal connectats. Si tens previst sortir de casa durant molt de temps, és més segur que desconnectis del diferencial tots els endolls, excepte aquells que no es puguin com la nevera, les càmeres de videovigilància, l’alarma, etc. 

– Parla amb els petits de la casa sobre com han d’actuar davant de desconeguts al carrer. Recorda’ls que no facilitin dades a estranys com adreces, telèfons o perfils de xarxes socials ni rutines o quan es queden sols. Tampoc han d’obrir portes o accessos a estranys sense l’autorització d’un adult. 

– Els equips electrònics no s’han de manipular prop d’espais humits o mullats. Per exemple, a l’entrar o sortir de la dutxa s’acostuma a manipular mòbils o tablets, aparells de música, assecadors de cabell o màquines d’afaitar. Compte amb usar-los amb humitat a les mans o el cos.  

COM ET POT AJUDAR UN SISTEMA DE SEGURETAT PROFESSIONAL?

Els sistemes de seguretat que instal·lem a Watchmen Security, com alarmes o càmeres de videovigilància, entre d’altres, són bones eines per professionalitzar la protecció de la teva llar o el teu negoci. Gràcies a aquestes solucions es controlen zones estratègiques de la propietat i tens accés i control immediat des de qualsevol lloc. 

És més, aquests elements són dissuasius per a intrusos, que no intentaran entrar amb una càmera o una alarma connectada amb una central que avisa la policia. 

A més, si afegeixes els avantatges de la domòtica, tens la casa o les instal·lacions més segures i automatitzades, ja que, si oblides una porta o finestra oberta, un llum engegat o se’t va passar per alt posar la clau de seguretat, el sistema ho recordarà a través de notificacions interactives i ho podràs fer en remot. 

Aquests sistemes et fan la vida més còmoda i relaxada. Et sentiràs més segur, els teus béns estaran protegits i la teva família més tranquil·la. Compta amb Watchmen Security per fer-te la vida més fàcil. Ens preocupem per la teva tranquil·litat de veritat. Per això, et donem aquests consells de seguretat. Pren nota i no oblidis posar-los en pràctica 

Contacta amb nosaltres si vols més consells i informació. T’atendrem amb total transparència i claredat, sense lletra petita.  

Últims articles

7 mites sobre les alarmes

7 mites sobre les alarmes

Actualment, hi ha moltes teories falses sobre les alarmes per a la llar i els negocis. En aquest article t’expliquem tot de forma clara perquè descobreixis la veritat i puguis desmentir aquests mites.

Abrir chat
Como te podemos ayudar ? ☻
Hola. Soy Sonia.
¿En qué puedo ayudarte?