Càmeres que detecten la febre, un aliat contra el coronavirus

abr. 14, 2020

A Watchmen Security estem a l’última en equipaments que garanteixen el control, la vigilància i la seguretat de tothom. En aquest article et presentem les càmeres que detecten la temperatura corporal de les persones en temps real.

Les càmeres termográficas són equips especialitzats que detecten la febre de forma massiva. En aquests temps, són de gran ajuda per determinar si entre les persones que circulen en un mateix espai hi ha qui pot tenir símptomes de grip o de coronavirus.

Aquestes càmeres, instal·lades en els accessos d’un edifici o recinte, permeten saber si algú té febre i alerten per actuar en conseqüència. Per això, han esdevingut l’aliat perfecte d’hospitals, centres comercials, residències estudiantils o de gent gran, hotels, aeroports, estacions de tren i altres llocs d’ús massiu, per prevenir el contagi i la transmissió de la COVID-19.

PER QUÈ ÉS IMPORTANT CONTROLAR LA FEBRE AVUI EN DIA?

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha decretat alerta mundial per la COVID-19, una pandèmia respiratòria letal. Inicialment, la comunitat científica pensava que només era perillosa per a les persones d’avançada edat o amb un sistema immunològic debilitat.

No obstant això, a mesura que passen els dies, es descobreixen noves fortaleses del virus. El que sí que ha estat clar des del principi és que la febre és un dels símptomes més rellevants i determinants que pateixen les persones infectades per coronavirus.

Si algú té 37,5 graus o més, la seva temperatura corporal és considerada inestable. Davant d’això, el protocol habitual consisteix a alertar les autoritats sanitàries que aïllaran la persona, deixant-la en una quarentena preventiva.

COM PREVENIR EL CONTAGI DE CORONAVIRUS EN ESPAIS MASSIFICATS?

Davant d’aquesta situació de pandèmia mundial en la qual és fàcil contagiar-se i contagiar de la COVID-19, una bona solució és una càmera termogràfica, que detecta la febre de forma massiva. Aquestes càmeres són eines capaces de determinar si una o diverses persones que comparteixen un mateix espai tenen altes temperatures corporals. L’objectiu és identificar-les a temps per poder actuar en conseqüència i evitar el contagi.

Aquestes càmeres permeten detectar si una persona té febre sense necessitat de tocar-la amb l’equip. A una distància de fins a 9 metres aconsegueixen capturar la temperatura d’un individu i notificar-ho amb una alarma immediatament. A més, l’equip és altament efectiu, ja que compta amb un sistema de detecció personalitzada amb intel·ligència artificial que evita falses alarmes per altres fonts de calor.

TIPUS DE CÀMERES TERMOGRÀFIQUES QUE DETECTEN LA FEBRE

Existeixen dos tipus de càmeres termogràfiques per detectar la febre de forma massiva. Cadascuna ofereix beneficis, funcions i usos diferents per facilitar el procés a cada espai.

Càmeres termogràfiques instal·lades

Les càmeres termogràfiques instal·lades, ja siguin fixes o temporals, són les que es col·loquen estratègicament a entrades, llocs de pas o espais d’ús massiu. Aquestes s’activen automàticament quan les persones circulen en el seu camp de visió.

Es poden instal·lar de forma fixa, com si fossin una càmera de seguretat, o es poden col·locar amb un trípode de forma temporal, per moure-les i traslladar-les a altres espais.

Aquestes càmeres es connecten en un dispositiu amb una pantalla que mostra la temperatura corporal de cada persona que passa per davant de l’objectiu. En detectar una temperatura superior als 37,5 graus, emeten un senyal que alerta al personal perquè aturin la persona afectada.

Càmeres termogràfiques portàtils o de mà

La càmera portàtil o de mà és un equip sofisticat que s’agafa amb la mà per anar apuntant a les persones sense necessitat de tocar-los o apropar-se.  

A més, es pot connectar en una aplicació per a mòbils per controlar el que capturi la càmera amb més comoditat. Aquestes càmeres són capaces de mesurar la febre de fins a 60 persones per minut. Tenen un rang d’abast d’entre 1,5 i 2,5 metres de distància. Ofereixen resultats en temps real, imatges tèrmiques, internet Wi-Fi i un sistema d’emmagatzematge de vídeos i fotografies instantànies.

AVANTATGES DE LES CÀMERES TERMOGRÀFIQUES

Les càmeres termogràfiques són equips d’alta tecnologia, de gran ajuda i molt beneficioses per prevenir el contagi per COVID-19. Actualment, determinar la temperatura d’una persona pot ajudar, tant al pacient com a la resta de la comunitat. És per això que et mostrem els avantatges de tenir una d’aquestes càmeres instal·lada a la teva propietat.

– Utilitza un sistema d’intel·ligència artificial que permet detectar, persona per persona, la seva temperatura corporal.

– És un equip molt precís i altament fiable.

– Emet una notificació en detectar una temperatura corporal alta per alertar immediatament al personal que està vigilant els protocols de seguretat i salut establerts.

Aquests avantatges són generals, però, et mostrarem els beneficis de tenir càmeres instal·lades (temporals o fixes) i càmeres portàtils o de mà. Cadascuna té els seus propis beneficis.

Avantatges de les càmeres instal·lades

– Posseeixen un sistema de notificació que alerta a l’operador d’aquelles persones que tenen una temperatura corporal alta.

– Utilitzen intel·ligència artificial per no confondre persones o elements al voltant de la persona.

– Tenen una precisió de +0,5 graus centígrads que permet iniciar una anàlisi preliminar davant la detecció de febre en una persona.

– Identifiquen els individus a través d’un canal 4MP de forma immediata i sense errors.

– Es poden configurar fàcilment i còmodament sense ser un expert en informàtica ni en càmeres.

– Realitzen un procés de monitorització en temps real.

– Capten temperatures a una distància de fins a 9 metres de separació.

– Detecten fins a 30 persones de forma simultània.

Avantatges de les càmeres portàtils respecte a un termòmetre

Si comparem una càmera portàtil amb un termòmetre convencional sorgeixen grans diferències. El termòmetre s’ha de posar en contacte amb el front o l’aixella de cada persona. Això fa que hagis d’estar a prop de les persones i tocar-les amb el mateix equip. En canvi, les càmeres termogràfiques compten amb un rang d’abast d’entre 1,5 i 2,5 metres.

A més, els termòmetres mostren dades numèriques, suporten unes 12 persones per minut i no emmagatzemen informació. Mentre que les càmeres tenen la capacitat d’emmagatzemar dades fotogràfiques i de vídeo, poden detectar la temperatura de fins a 60 persones per minut i projecten imatges tèrmiques de cada situació captada, a més d’alarmar el personal davant qualsevol alerta.

Tot i que tots dos models tenen el mateix poder i eficiència de detecció, cadascun s’ajusta a diferents escenaris..

ON INSTAL·LAR LES CÀMERES TERMOGRÀFIQUES?

Les càmeres termogràfiques es poden instal·lar en diferents espais, des d’hospitals, residències, centres comercials, aeroports, estacions de tren o metro, edificis d’oficines, escoles i universitats, fàbriques, etc.

Bàsicament són útils per a qualsevol lloc de trànsit massiu on el contagi pugui ser intens. A cada establiment hi ha un model de càmera ideal, que permet abastar un major rang d’acció i detecció de persones amb febre.

En aquest moment de pandèmia per la COVID-19, alguns establiments de vital importància no s’aturen com, per exemple, els supermercats. Naturalment, són espais que alberguen nombroses persones en un sol lloc i de forma simultània. I, després d’aquests moments de crisi sanitària, també caldrà seguir amb atenció l’evolució del contagi del virus, perquè no desapareixerà del tot.

Cal que aquestes grans estructures mantinguin la salut de la seva plantilla i clients. Per això, és important comptar amb equipaments especialitzats que, per responsabilitat i solidaritat, vigilin la salut de tots.

Si necessites més informació sobre les càmeres termogràfiques o vols un pressupost personalitzat, contacta amb nosaltres.

Últims articles

7 mites sobre les alarmes

7 mites sobre les alarmes

Actualment, hi ha moltes teories falses sobre les alarmes per a la llar i els negocis. En aquest article t’expliquem tot de forma clara perquè descobreixis la veritat i puguis desmentir aquests mites.

Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

Consells de seguretat per protegir la llar i el negoci

Si incorpores algunes mesures en el teu dia a dia, evitaràs que els intrusos (lladres, vàndals o okupes) accedeixin a la teva propietat. Pren nota d’aquests consells, implementa’ls en la teva rutina i preveu qualsevol incident.

Abrir chat
Como te podemos ayudar ? ☻
Hola. Soy Sonia.
¿En qué puedo ayudarte?